Dagen afgeteld, eindelijk is het zover - Reisverslag uit Zaventem, België van Heidi Selleslagh - WaarBenJij.nu Dagen afgeteld, eindelijk is het zover - Reisverslag uit Zaventem, België van Heidi Selleslagh - WaarBenJij.nu

Dagen afgeteld, eindelijk is het zover

Blijf op de hoogte en volg Heidi

19 Juni 2013 | België, Zaventem

Woensdag 19 juni, eindelijk is het zover. De dag waar we zo naar hebben uitgekeken. Hoe relaxed ik de laatste weken ook omging met ons vertrek, hoe gespannen ik sinds gisterenavond heen en weer door het huis draaf. 3 uur geslapen, kriebels in de buik en toch een hoop onderhuidse stress om vlot en wel in Lomé te geraken.
Zijn nu de juiste tickets afgedrukt, want het vertrekuur is ondertussen toch al zo'n 3x gewijzigd. Voor de zoveelste keer mijn reispas gecontroleerd, oef, dit keer is de datum wel degelijk juist (vorig jaar kon ik bijna niet vertrekken omdat men op de ambassade een verkeerde vertrekdatum op mijn visum had gezet). Ga ik de gratis extra 92 kg bagage, waarvoor mijn vriendin Kathleen bij één van haar contacten op de luchthaven zorgde, ook effectief kunnen meenemen zonder al te veel discussie? Gaat de douanier in Togo niet teveel tegenpruttelen om links of rechts iets op zijn bil te kunnen slaan?
324 kg in totaal staat er uiteindelijk gepakt en gezakt. Ben ik nog iets vergeten? Heb ik alles bij? Help! Het lijkt wel alsof het mijn eerste keer is dat ik reis ga. Wat zal ik blij zijn als ik de deuren van de luchthaven in Lomé zie opengaan en mama Sylvia kan omhelzen!
Ik ben klaar voor mijn stukje Afrikaanse cultuur, mijn rustpunt, mijn therapie die ervoor zorgt dat een mens met zijn voetjes op de grond komt, beseft hoe goed men het wel heeft en wat écht belangrijk in het leven is! Hopelijk werkt het internet in de brousse wat mee en kan ik jullie dagelijks meenemen in mijn avonturen en in de Afrikaanse wereld door mijn soms roos gekleurde bril. Veel leesplezier!

• 19 Juni 2013 - 20:59

Kitty Somers:

Veel plezier met alles tijdens jullie reis.
    Groetjes
    Kitty

• 19 Juni 2013 - 23:31

Thierry:

Ik denk dat je daar zeker met open armen wordt ontvangen en dat is je ook gegund uiteraard.
    Echt knap wat je doet !!!!
    Grtjs
    Thierry R.

• 20 Juni 2013 - 10:13

Denis (Buurman) En Marie-Thérèse:

Ik hoorde dat jullie goed zijn aangekomen.
    Hopelijk kunnen jullie ginder veel goeds doen, maar beleven jullie ondertussen ook zelf een mooie tijd.
    Zorg er wel voor dat de rijstpap niet te veeeeeeeeeeeeeeeeel in de smaak valt daar, dat ze de papa giender niet houden.
    Want hier zijn er namelijk ook dat die rijstpap mogen. ;-))))).

De groeten uit Ramsdonk.

PS, Mark, maak u geen zorgen, als er hier iets is zorgen wij wel voor uw madam.

• 20 Juni 2013 - 22:13

Anne:

Hopelijk is de reis goed verlopen en zijn jullie met alles heelhuids op de bestemming aangekomen.
    Alvast veel plezier en geniet van jullie avontuur.
    Succes !
    Anne

Heidi

Na mijn avontuur met de straatkindjes in Dakar bleef ik de levensomstandigheden van vele kinderen uit Afrika op de voet volgen. Het stond vast dat ik het niet bij deze ene keer zou houden. Zo ging ik op zoek naar een nieuw project en liep ik Sylvia Roovers op het Mano Mundo festival tegen het lijf. Deze dame verkocht al haar hebben en houden om in Togo een nieuw weeshuis te bouwen. Vrienden en kennissen rond haar zijn zo de vzw JOKO TOGO gestart. De klik was er meteen... in augustus stapten mijn nichtje Christel en Pascal, de Bourkinabees uit Dakar (die ondertussen in België woont) de dodentocht voor dit project, wat aardig wat centjes opbracht. En nu is het eindelijk zo ver... het ticket is geboekt en dit keer ga ik niet alleen ... zo zal mijn nichtje Christel mij vergezellen. Op dit blog hoop ik jullie opnieuw te kunnen boeien met onze verhalen over de avonturen in Togo. Ik kijk er in elk geval heel erg naar uit om er nog eens flink tegenaan te gaan! meer info : www.jokotogo.com

Actief sinds 08 Mei 2009