Zorg jij ermee voor dat elke stap telt?
Blijf op de hoogte en volg Heidi
23 Juli 2013 | België, Boom
Voor welk goed doel doen we het dit jaar?
Tijdens ons bezoek aan Togo, eerder deze maand, hebben we verschillende projecten ter plaatse gaan bezoeken. Het besef dat je niet iedereen kan helpen blijft ons bezig houden maar we hebben geprobeerd om een project te zoeken waarvan we vonden dat het meeste steun kon gebruiken. Via Ria Etienne, de vrouw die ons hartelijk ontving in Lomé en zich inzet voor weeshuizen en scholen, kwamen we in contact met Le Vigneron, een weeshuis dat gelegen is tussen de fosfaatmijnen in het dorpje Kpomé Apéyémé, een 45 minuutjes rijden van Lomé. De kinderen van Le Vigneron stalen meteen onze harten. 21 kinderen tussen 3 en 16 jaar hebben er een thuis gevonden en worden er goed begeleid. We maakten kennis met een bende goed geluimde kinderen, gered van een uitzichtloze situatie, vol vreugde en met de glimlach hun toekomst tegemoet. Dankzij dit weeshuis gaan deze kinderen naar school en bouwen ze voorzichtig aan hun eigen toekomst.
Het weeshuis is anderhalf jaar geleden opgestart en heeft vandaag vooral nood aan een operationeel budget. Het is momenteel gehuisvest in een gehuurd pand en dat maakt het een beetje moeilijk om meteen in het gebouw zelf te gaan investeren. Daarom hebben we besloten om voor het operationele budget van het weeshuis te gaan stappen (eten, kledij, medische verzorging, schoolkosten, etc).
Hoe kunnen jullie ons hierbij helpen?
Net zoals vorig jaren zal ik opnieuw beroep doen op de stevige stappers van mijn nichtje Christel. Zij zal opnieuw haar uiterste best doen om zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te stappen. De bedoeling is deze kilometers te laten sponsoren door vrienden en kennissen. Je kan Christel per gestapte kilometer te sponsoren. Dit wil zeggen: je sponsort haar prestaties bijv. aan 0.50 € per km, hij/zij wandelt 25 km, dan betaal je 12,5 €. De Dodentocht bedraagt 100 km. Christel heeft er dit jaar niet zoveel training opzitten maar haar ambitie is om het minstens even goed te doen dan vorig jaar, Brouwerij De Palm in Steenhuffel halen (50 km). Je kan ook een vast bedrag sponsoren. Alle bedragen boven de 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. De procedure voor betaling volgt pas na de Dodentocht.
Dit jaar krijgt Christel het gezelschap van Dirk Snauwaert uit Aalst, een vroegere collega uit de automobielwereld. Hij heeft dit jaar voor zijn 50ste verjaardag een persoonlijk doel gesteld om de Dodentocht mee te stappen en ook zijn prestaties te verbinden aan Le Vigneron. Een prachtig initiatief waarvoor ik Dirk alvast bedank!
De dodentocht gaat door op vrijdag 9 augustus aanstaande. Dus zij die zich geroepen voelen om een bijdrage te leveren voor dit prachtige project, laat jullie maar horen. Jullie bepalen zelf hoeveel eurocent jullie per km of welk vast bedrag jullie willen doneren.
Diegenen die graag naast de zijlijn komen supporteren, altijd welkom!
Voor sponsoring mail je privé naar: heidi_selleslagh@hotmail.com
Info over de dodentocht en het parcours: www.dodentocht.be
Alvast in naam van de kinderen van Le Vigneron, onze oprechte dank.
PS Voel je niet verplicht, doe het uit persoonlijke overtuiging dat elke eurocent het verschil kan maken... Morele of financiële steun, even goei vrienden!